15.1 C
De Bilt

Schoonhovense Zilverdag weer goed bezocht

Schoonhoven – De 34e editie van de Nationale Zilverdag in Schoonhoven, trok afgelopen maandag ruim 25.000 bezoekers. De stad blonk weer van al het zilver, goud en edelstenen, die in de vele stands en etalages te bewonderen waren.

Zilverdag Schoonhoven 1
Foto: Sophie Klip © Regio Online

Silver Challenge

Er kon ook gestemd worden op het werk van verschillende zilversmeden tijdens de Silver Challenge. Burgemeester Roel Cazemier gaf ‘s ochtends de aftrap en bracht persoonlijk zijn stem uit op één van de ambachtswerken. Uiteindelijk werd er door bijna 1.000 bezoekers gestemd. De 1e prijs werd gewonnen door Anne Middelkoop-Herens, met haar inzending getiteld: Mother Nature’s Son. 

Draadsmeedwedstrijd

Ook dit jaar kon een ieder een poging wagen om de langste draad te smeden. Deze wedstrijd werd gewonnen door Karin Schalken uit Waalwijk. Zij wist met een hamer een draad van maar liefst 25,2 cm te smeden.

Winnaar Rabobank Jong Talentplein

Op het Rabobank Jong Talentplein konden (oud)Vakschoolleerlingen hun talenten tonen.  Rabobank Utrechtse Waarden stimuleert jonge ondernemers en stelt al een aantal jaar geldprijzen beschikbaar. Vincent Murk won dit jaar de eerste prijs en de publieksprijs ging naar Janine van Rossum.

Zilverdag Schoonhoven 3 e1527163043261
Foto: Sophie Klip © Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio