15.8 C
De Bilt

Zomeravondconcert SBO met Nikki de Hon en Tommie Thie

Krimpen aan de Lek – Op zaterdag 22 juni gaf het SBO Crescendo een zomeravondconcert onder leiding van dirigent Michael Engelbrecht op het plein. Het plein in het winkelcentrum liep al vroeg vol met alle leeftijden publiek om te komen genieten van het heerlijke weer en vol verwachting van de mooie uitvoering waar het SBO zo om bekend staat. Veel mensen smulden intussen van een ijsje of een drankje.

Ook in de huizen rondom het plein keken mensen vanaf hun balkon naar het concert.
Er waren verkeersregelaars aanwezig om langskomend verkeer tot rustig rijden te manen, om het voor de mensen die buiten de hekken stonden veilig te houden.
Er kwamen zoveel mensen, dat er nog een paar rijen stoelen bijgezet moesten worden.

© Regio Online – Joke Rietveld

Zomeravondconcert een muzikaal geheel

Met composities zoals Moscow Cheryomushki van Dmitri Shostakovich, waarbij op muzikaal, satirische wijze het leven uit de wijk Cheryomushki wordt uitgebeeld. Het stuk Cartoon van Paul Hart bezit alle ingrediënten van de “klassieke” cartoon, zoals wij die uit de bioscoop kennen. Het vele slagwerk, geluidjes en fluitjes maakte het een mooi muzikaal geheel. Ook lichter repertoire zoals a Tribute to Gershwin, Soul Bossanova en een heuse Henry Mancini Medley ontbraken niet.

In de pauze werden zoals altijd weer loodjes verkocht. De prijzen waren gedoneerd door de winkeliers. De opbrengst is voor nieuwe mappen, met bladen met magneten, zodat er niet meer met elastieken, knijpers of paperclips gewerkt hoeft te worden om de bladzijden van de muziek bij elkaar te houden.

De jonge talenten Nikki de Hon en Tommie Thie

Zangeres Nikki de Hon en Tommie Thie zongen samen de sterren van de hemel met hun prachtige stemmen. Samen brachten zij o.a. het mooie, maar moeilijke stuk The Phantom (in de versie van Henk Poort en Floor Jansen uit het televisieprogramma ‘Beste Zangers’). Nikki zong solo het eveneens niet makkelijke stuk “Leun op mij” van Ruth Jacott en toonde daarbij haar prachtige stem en groot talent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio