13.8 C
De Bilt

Zondagsopening winkels in Krimpen zeer gewenst

Krimpen aan den IJssel – In de IJsselgemeente is al enige tijd roering over een mogelijke zondagsopening van winkels. Eerder refereerden wij aan een aantal winkeliers die graag op zondag 24 december dit jaar open zouden willen gaan. De gemeenteraad heeft dit echter afgewezen 

Leefbaar Krimpen houdt eigen enquête

Leefbaar Krimpen wil zich uitdrukkelijk niet bemoeien met deze aanvraag, Los hiervan hebben zij een eigen enquête opgesteld om meer inzicht te krijgen in zondagsopenstelling in het algemeen. Volgens Leefbaar Krimpen is het “al dan niet open gaan op zondag een keuze die door winkeliers en inwoners zelf gemaakt moet worden” aldus een woordvoerder. “Onze maatschappij verandert snel, internetshopping neemt toe (waarbij levering op zondag steeds vaker wordt aangeboden) en zo ook onze vrijetijdsbesteding.”

Nederland wil open op zondag

Uit landelijk onderzoek (aug.2017) bleek dat 4 op de 5 Nederlanders steeds minder moeite heeft met de koopzondag. Daarom wil ook Leefbaar Krimpen de mening peilen in de eigen gemeente via een enquête op haar website.

73% voor zondagsopening

Tot nu toe hebben 144 mensen hierop gereageerd en blijkt dat maar liefst 73% voor zondagsopening tussen 12.00 en 17.00 uur is. Slechts 10% ziet een zondagsopening helemaal niet zitten.

Bron: Leefbaar Krimpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio