HomeRegio KrimpenerwaardVideo: Geen mensen voeren zonder de boeren

Video: Geen mensen voeren zonder de boeren

-

Ouderkerk aan den IJssel – “Geen voer, zonder de boer.” Aan het begin van de vroege avond klonk er luid getoeter door boeren in en rond de dorpskern van Ouderkerk. Met tientallen tractoren en landbouwmachines hadden zij de Zijdeweg in Ouderkerk aan den IJssel ‘bezet’, in één van de acties die boeren door het hele land voeren.

Netjes bezet

De boeren hadden ervoor gekozen om de ‘bezetting’ vanaf het begin netjes te houden, door slechts één rijstrook te blokkeren. Later stonden alle tractoren links en rechts in de berm gestald. Het was een indrukwekkende rij van bijna 1 kilometer lang.

Protestborden boeren

Er waren de nodige protestborden aan de tractoren en landbouwwagens vastgemaakt. De boeren voelen zich al jarenlang ondergewaardeerd en overgereguleerd. Het stikstofbeleid van het kabinet was wel de laatste druppel voor de boeren, waarbij zij zich opnieuw in een onterechte, negatieve hoek gezet voelden. Nu komt daar ook nog eens een heel bijzonder soort veevoer beleid bovenop voor meerdere maanden, zodat de overheid weer kan laten bouwen.

Zonder de boer geen voer

Wat boeren ons burgers nu voor eens en altijd duidelijk willen maken, is dat er zonder de boer geen voer meer is voor ons. Zij vragen ons eigenlijk met meer respect naar hun ambacht te kijken en samen met hen een vuist te maken naar de beleidsmakers in Den Haag. Maar ook om na te denken over onze toekomst samen, want we hebben elkaar hard genoeg nodig.

9727b9f822554ec3e486a8711ca1c6fe?s=117&d=mm&r=g - Regio Online
Egbert Van Den Boschhttps://regioonine.nl
Hallo, ik ben Egbert van den Bosch. Met meer dan 27 jaar ervaring in communicatie, waarvan ook 17 jaar binnen de media, schrijf ik graag artikelen met een vlotte, soms scherpe pen, maar vaak ook met een kwinkslag en wat humor. Als hoofdredacteur beoordeel ik niet alleen content, maar creëer ik deze even graag.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -