11.8 C
De Bilt

Zorgen in Krimpen om ventilatiesystemen openbare (school)gebouwen

Krimpen aan den IJssel – De fractie van Leefbaar Krimpen maakt zich grote zorgen om het gebruik van ventilatiesystemen in openbare (school)gebouwen in Krimpen aan den IJssel. Aanleiding is het bericht dat in een zorgcomplex in Maassluis het ventilatiesysteem zeer waarschijnlijk een grote rol heeft gespeeld in het verspreiden van het coronavirus.

Verouderde ventilatiesystemen

Burgerraadslid Daniel Ratzon heeft daarop enkele schriftelijke vragen gesteld aan het college van Krimpen. “We maken ons grote zorgen om de veelal verouderde systemen in met name scholen. Met name de recirculatiesystemen zouden voor verspreiding van het coronavirus kunnen zorgen omdat de lucht in een gebouw dan als het ware wordt rondgepompt zonder afdoende gefilterd te worden.”

RIVM adviseert geen ventilatiesystemen te gebruiken

Ratzon vervolgd: “Het RIVM adviseert om de ramen open te zetten in plaats van de ventilatie te gebruiken. Voor nu zou dat prima kunnen, maar wat als straks de herfst en de winter aanbreken? Dan zal dat niet meer gaan. We vrezen dat er dan een ongecontroleerde situatie ontstaat waarin het coronavirus zich zeer grootschalig kan gaan uitbreiden. Daarom hebben wij het college nu verzocht om inzichtelijk te maken hoe de situatie omtrent de ventilatiesystemen is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio