23.8 C
De Bilt

Zwaar ongeval op N210 tussen Ouderkerk en Lekkerkerk

Ouderkerk aan den IJssel – Rond 14.15 uur vond er op de provinciale weg tussen Ouderkerk aan den IJssel en Lekkerkerk bij hectometerpaal 6,4 een ernstig ongeval plaats. Hierbij waren 4 of meerdere voertuigen betrokken. De hulpdiensten zijn hiervoor in grote aantallen uitgerukt.

Meerdere zwaargewonden

Diverse brandweerkorpsen waren betrokken bij de hulpverlening, evenals vele ambulances en politievoertuigen. In sommige van de bij het ongeval betrokken voertuigen zaten meerdere inzittenden. Er zijn zeker een aantal zwaargewonden gevallen. Eén van de voertuigen was in een naastgelegen sloot beland.

Auto in sloot beland – Foto: Jeffrey Groen © Regio Online

Uitzonderlijke inzet

De inzet van hulpverleners was uitzonderlijk te noemen. Zij kregen te maken met moeilijke situaties, wat betreft het aantal slachtoffers en de ernst van hun verwondingen. Uiteindelijk landde er ook een tweede traumahelikopter op de plaats van het ongeval met een extra Mobiel Medisch Team. Ook dat mag uitzonderlijk genoemd worden, omdat er slechts 4 van deze helikopters voor heel Nederland beschikbaar zijn op dit moment.

Tweede traumahelikopter land bij plaats ongeval – Foto: Jeffrey Groen © Regio Online

Olie en brokstukken

De weg lag bezaaid met verschillende brokstukken en over een groot deel van beide weghelften lagen oliesporen. Het was zeker een heftig tafereel, met zoveel hulpdiensten, de ravage en niet te vergeten het aantal slachtoffers.

De ravage is groot met brokstukken en oliesporen – Foto: Jeffrey Groen © Regio Online

Weg nog meerdere uren afgesloten

De N210 zal zeker nog meerdere uren afgesloten zijn voor verkeer, ook over de naastgelegen B-weg. Het stabiliseren en afvoeren van de gewonden heeft natuurlijk prioriteit. Daarnaast zal er ook een verkeer technisch onderzoek volgen, voordat voertuigen kunnen worden weggesleept. Tot slot zal de grondig schoongemaakt en gereinigd moeten worden.

Brandweer volop in actie – Foto: Jeffrey Groen © Regio Online

Nog veel onbekend

Over de oorzaak van het ongeval is nu nog weinig bekend. Ook over het aantal gewonden en hoe zij er aan toe zijn kan nu nog weinig worden gezegd. Wanneer mogelijk zullen wij via een woordvoerder van de politie de juiste en volledige informatie proberen te achterhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio