2.2 C
De Bilt

Zwemmende ree in Goudse gracht weer boven water

Gouda – Naar aanleiding van een artikel in het AD en een gedeeld filmpje over een zwemmende ree die te water was geraakt in een gracht in Gouda, vroegen een aantal lezers zich af hoe het is afgelopen met het dier. De uitleg van een bosswachter in het aangehaalde artikel maakt een hoop duidelijk.

Reeën kunnen uitstekend zwemmen

De ree blijkt niet uit een nabijgelegen hertenkamp te komen, omdat daar geen reeën worden gehouden. Wel is het mogelijk dat deze reebok in de bronstperiode is gaan zwerven. Waarschijnlijk vanuit een populatie uit de Krimpenerwaard, bij het Loetbos. Het blijkt dat reeën overigens uitstekend kunnen zwemmen. In hun zwerftochten steken ze gerust rivieren over.

In het duister de stad in

Er bestaat een kans dat de reebok in het duister in de stad terecht is gekomen en om mensen te ontwijken het struikgewas heeft opgezocht. Helaas liggen achter die struiken in de oude stad ook wel eens grachten. Op die manier zal de bok er naar alle waarschijnlijkheid terecht zijn gekomen. Nu volgt een zwemmende reebok gewoon de weg te water en zal uiteindelijk ergens aan de kant klauteren. Volgens genoemde boswachter zal hij bij de Breevaart uit het water zijn gekomen. Hard bewijs is er echter niet voor gevonden, want de reebok is niet meer terug gezien tot nu toe.

Bron: AD.nl

https://www.facebook.com/kwactueel/posts/1935468769917135

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio