13.8 C
De Bilt

Afsluiting Prof. mr. P.S. Gerbrandyweg tijdens schoolvakantie

Leeuwarden Gemeente Leeuwarden en aannemer Knipscheer Infrastructuur zijn druk bezig de Prof. mr. P.S. Gerbrandyweg te vernieuwen. Er is al veel gebeurd, maar om het werk te kunnen afmaken is het noodzakelijk de Gerbrandyweg voor langere tijd af te sluiten voor verkeer. Dit gebeurt in de periode die de minste overlast oplevert: de schoolvakantie van zaterdag 16 juli tot en met zondag 28 augustus.

Omleiding autoverkeer via de stadsring

Autoverkeer wordt van zaterdag 16 juli tot en met zondag 28 augustus omgeleid via de stadsring. Fietsers en voetgangers hebben een aangepaste, kortere omleiding. Die gaat via de Rengerslaan, Spanjaardslaan, Noorderbrug, Groningerstraatweg.

Ee-brug ook dicht

Tijdens het werk aan de Gerbrandyweg wordt ook de Ee-brug onder handen genomen. Dit gebeurt van 25 juli tot en met 12 augustus. De brugleuningen worden hersteld en tegelijk vindt er onderhoud plaats aan betonnen en stalen onderdelen van de brug. Om deze werkzaamheden veilig en snel te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk de brug in deze periode af te sluiten voor alle verkeer, inclusief voetgangers. De omleidingen blijven dan hetzelfde.

Wethouder Evert Stellingwerf: ‘Dit is het laatste stuk van de vernieuwing van de stadsring van Leeuwarden. Tijdens de spits loopt het vaak vast bij de Gerbrandyweg/rotonde Goudenregenstraat en daar brengen we verandering in aan. Tegelijkertijd verbeteren we de verkeersveiligheid en pakken we een aantal onderhoudswerkzaamheden mee. We begrijpen dat de zes weken afsluiting voor sommige mensen erg vervelend kan zijn. We proberen de overlast zo klein mogelijk te houden door in de zomervakantie te werken.’

Meer groen en herkenbaarheid bij de Gerbrandyweg

De Gerbrandyweg krijgt – net als andere delen van de stadsring –  twee rijbanen met een groene middenberm en aan beide zijden laanbeplanting. Dit zorgt voor een beter herkenbare eenheid van de stadsring. Tegelijkertijd geeft het groen de weg een aantrekkelijkere uitstraling. Voor een verbeterde doorstroming van het autoverkeer maakt de rotonde bij de Ee-brug plaats voor een keerplein dat de Goudenregenstraat en de Jan Evenhuisstraat met elkaar verbindt. Verkeerslichten ondersteunen langzaam verkeer en voetgangers om hier de Gerbrandyweg te kunnen oversteken.

Communicatie omgeving

De omleidingen worden met borden aangegeven, de (directe) omgeving wordt geïnformeerd per brief en/of nieuwsbrief. De werkzaamheden worden ook gedeeld in de Bouwapp (te downloaden via de playstore of appstore) onder de naam Gerbrandyweg. Er wordt daarnaast zoveel mogelijk online en in kranten geadverteerd om inwoners van Leeuwarden en de ruimere omgeving te informeren over de werkzaamheden en stremmingen.

Afronding

Na de afsluiting gaat het werk aan de Gerbrandyweg en de parallelwegen nog een aantal maanden door. Naar verwachting is de herinrichting medio november helemaal klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio