3.6 C
De Bilt

Aldtsjerk breidt uit met 23 woningen voor starters

Aldtsjerk Bij het terrein vlak buiten Aldtsjerk waar 23 nieuwe woningen komen ondertekenden Jelle Coen Bijlsma (Jelle Bijlsma BV) en wethouder Gelbrig Hoekstra de realisatieovereenkomst voor de uitvoering van het plan. Het burgerinitiatief Aldtsjerk Foarút is al meer dan 10 jaar bezig met woningbouw, recreatiewoningen en een groot meer bij Oudkerk.

Aldtsjerk Foarút

Aldtsjerk Foarút is een burgerinitiatief dat zich sterk maakt voor de toekomst van het dorp. Centraal staat het uitbreidingsplan voor 23 woningen. Het gaat hierbij om 10 starterswoningen, 10 vrijstaande woningen en 3 woon-/werklocaties. Verder komt er een groot meer en zijn er plannen voor 7 recreatiewoningen. “Met dit initiatief kunnen we als inwoners van Oudkerk ervoor zorgen dat ons dorp leefbaar blijft. Er komen nieuwe huizen voor onze inwoners en ook de recreatieve mogelijkheden worden verder vergroot”, aldus Westerhof, secretaris Oudkerk vooruit.

Nu de realisatieovereenkomst getekend is, kan worden begonnen met het voorbereiden van het bestemmingsplan en de ontgrondingsvergunning. Als de procedures volgens planning verlopen, kan er in 2023 begonnen worden met de bouw van de woningen en de aanleg van het recreatiemeer. “Ik heb heel veel respect voor de mensen van Oudkerk Foarút! Er zijn nu partijen betrokken, die ervoor kunnen zorgen dat de plannen werkelijkheid kunnen worden. Deze realisatieovereenkomst legt de afspraken duidelijk vast en is een belangrijke stap!”, aldus wethouder Hoekstra. De gemeente Tytsjerksteradiel streeft met haar woningbouwprogrammering naar leefbare kernen. Hierin heeft de gemeente een faciliterende rol.

Het Grond-, Weg- en Waterbouwbedrijf Jelle Bijlsma BV uit Giekerk is verantwoordelijk voor de planontwikkeling, zandwinning, het klaarmaken van de bouwkavels en de inrichting van de openbare ruimte. Aldtsjerk Foarút gaat de bouwkavels voor starters verkopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio