16.3 C
De Bilt

Bestemmingsplan Middelsee fase 2 én Barrahus onherroepelijk vastgesteld

Zowel het bestemmingsplan van Middelsee – De Werp fase 2 als het bestemmingplan van Barrahus is vastgesteld. Op 22 februari 2023 nam de gemeenteraad Leeuwarden hierover al een besluit. Vandaag werd duidelijk dat er geen beroep is aangetekend bij de Raad van State. Dat betekent dat beide bestemmingsplannen vanaf 4 mei 2023 onherroepelijk zijn vastgesteld.

Een flexibel plan

In 2021 is door de gemeenteraad het ontwikkelkader Middelsee – De Werp vastgesteld. Aansluitend is een stedenbouwkundig basisplan voor deelgebied Middelsee opgesteld en vertaald naar een bestemmingsplan voor definitieve vaststelling. Het basisplan bestaat uit een aantal deelgebieden met de stedenbouwkundige essenties per deelgebied. De juridische kaders zijn vastgesteld, maar het blijft een flexibel plan. Een flexibel plan biedt het voordeel sneller te kunnen anticiperen op marktontwikkelingen.

Waar gaan we nu meer verder

Het bestemmingsplan biedt nu de ruimte om de deelgebieden verder uit te werken en door te gaan met de ontwikkeling van Middelsee.

De inzet is op dit moment dat we in ieder geval verder gaan met het zuidelijk deel van Wetterstêd en De Fellingen. Voor deze twee buurten zijn er al stappen genomen om snel de ontwikkeling op te kunnen zetten. Voor De Fellingen loopt bijvoorbeeld de Tender voor fase 1 al. Eind 2023 zal een consortium van ontwikkelaars en aannemers geselecteerd worden voor de ontwikkeling van de ongeveer 220 woningen. Deze buurt voorziet onder andere in het mengen van woningen voor verschillende doelgroepen in verschillende prijsklassen.

Gelet op de huidige markt kijken we ook al verder. Door de planologische ruimte die nu ontstaat kijken we ook naar de ontwikkeling van enkele hofjes in de omgeving van Barrahûs en beleggershuur om extra versnelling te realiseren in betaalbare woontypen.

Voorzieningen

Naast deze buurten zijn er op dit moment ook vergevorderde gesprekken rondom voorzieningen in Middelsee. Zoals de invulling van de sportvelden, een school voor voortgezet onderwijs, eerstelijns zorg en een supermarkt. Daarnaast kunnen de plannen van Barrahûs, organisch ontwikkelen ook doorgaan. Hiervoor wordt voor geïnteresseerden op 23 mei een informatiebijeenkomst georganiseerd. Meer informatie hierover is terug te lezen op wwww.barrahus.nl.

Middelsee algemeen

Middelsee is dé nieuwe wijk direct onder het Van Harinxmakanaal met in de toekomst meer dan 3200 woningen. Een duurzame, inclusieve wijk waar geen gas wordt gestookt en waar de voetganger en de fiets de baas is. Een echte ‘leefwijk’ waar bij de ontwikkeling wordt gekeken naar het totale programma voor wonen, zorg, werken, recreëren en winkelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio