15.6 C
De Bilt

Bestemmingsplan plandeel Unia De Zuidlanden onherroepelijk

De Raad van State heeft op 25 oktober 2022 uitspraak gedaan inzake het bestemmingsplan Unia. De bezwaren van de indieners zijn afgewezen. Het bestemmingsplan is hiermee onherroepelijk.

Tussenuitspraak

In januari 2022 heeft de Raad van State al een tussenuitspraak gedaan. Er moesten nog een tweetal wijzigingen doorgevoerd worden. De wijzigingen die nog aangebracht moesten worden, zijn door de gemeente verwerkt en vervolgens vastgesteld.

Definitieve uitspraak

Helaas is er inmiddels in de pers en via de social media een verkeerde conclusie van de uitspraak naar buiten gebracht. In deze berichtgeving werd gesuggereerd dat de Raad van State het bestemmingsplan heeft verworpen. Dit is echter niet het geval.

Uit de uitspraak valt namelijk op te maken dat de RvS vaststelt dat de raad bij besluit van 13 juli 2022 (in de uitspraak genoemd het herstelbesluit) het bestemmingsplan “Leeuwarden – De Zuidlanden plandeel Unia” opnieuw en gewijzigd heeft vastgesteld. De RvS beslist vervolgens dat de beroepen van de appellanten tegen het besluit van de raad 13 juli 2022 ongegrond zijn.

Hieruit concluderen we dat het vaststellingsbesluit van 13 juli 2022 (en daarmee het bestemmingsplan) onherroepelijk is.

Unia

Unia wordt een dorps buurtschap met circa 200 woningen. Dit gebied ligt ten zuiden van Techum, nabij de Rijksweg (N31, Wâldwei) langs de Wurdumerfeart waar het een mooie aansluiting heeft op een uitgebreid sloepenroutenetwerk. Voorjaar 2024 verwachten we de eerste woningbouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio