15.7 C
De Bilt

‘Better LED As Net’-actie kan meer dan 3000 gratis LED-boxen uitreiken

Leeuwarden – Gemeente Leeuwarden heeft meer dan 3.000 inwoners kunnen helpen met energiebesparing via de Better LED as Net actie. De actie was hiermee een groot succes. Via de actie Better LED as net konden inwoners van Leeuwarden 8 gratis Ledlampen krijgen en zo tot wel 200 euro per jaar op hun energierekening besparen. Vanwege het grote succes komt er ook een vervolg.

Meer dan 3000 gratis Ledlampen-pakketten

Vorig jaar augustus ontving de eerste inwoner van gemeente Leeuwarden de Beter LED as Net-box uit handen van wethouder Bert Wassink. Het doel was om minimaal 3.000 inwoners een gratis ledlampen-pakket aan te bieden. De gemeente had van het Rijk hiervoor een (RRE-)subsidie gekregen.

Groot succes Better LED as Net

Maar door groot succes van de actie heeft gemeente Leeuwarden bijna 3.500 inwoners kunnen helpen aan het led-pakket en komt er een vervolgactie. De gemeente heeft opnieuw via het Rijk (de RREW-)subsidie gekregen. Met de nieuwe subsidie kan de gemeente naast woningbezitters ook huurders helpen en zorgen voor een lagere energierekening. Mensen die in aanmerking komen voor de nieuwe actie, krijgen hierover binnenkort bericht.

Besparing van 200 euro per jaar

Wethouder Bert Wassink “We zijn zeer tevreden over het verloop van deze actie en dat we zelfs meer inwoners hebben kunnen helpen, dat is boven verwachting! Er is uitgerekend dat inwoners met dit led-pakket gemiddeld tot wel 200 euro per jaar kunnen besparen op hun energierekening. We laten hiermee zien dat energiebesparing niet moeilijk hoeft te zijn. En dat ook kleine maatregelen hierbij kunnen helpen. Hopelijk wordt de nieuwe actie vanuit de RREW een even groot succes.”

Samenwerking met lokale ondernemers

In het led-pakket zaten 8 Ledlampen waarmee mensen hun gloeilampen in huis konden vervangen, om zo snel en gemakkelijk energie te besparen. Deze lampen waren gratis te verkrijgen via de actie ‘Better Led as Net’. De actie voor de led-pakketten werd (voor meerdere Friese gemeenten) opgezet door MVO Connect uit Leeuwarden. Na de aanvraag konden inwoners de pakketten afhalen bij lokale ondernemers in de buurt. Voor de lokale ondernemers een welkome extra toeloop naar de verschillende winkels.

En ook de Energiecoaches van de gemeente hebben een hoop led-pakketten langsgebracht bij inwoners toen sommige winkels door Corona tijdelijk gesloten waren. De actie had zonder deze samenwerkende partijen, niet zo succesvol kunnen verlopen. De gemeente bedankt hen daarom voor hun inzet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio