10.7 C
De Bilt

Bezoek op 14 december van Fries Rebellenteam aan Boerderijrecreatie

Het Fries Rebellenteam is nieuw en bestaat uit mensen die allen een andersoortige beperking hebben. Deze ervaringsdeskundigen zijn de potentiële bezoekers van de Friese gastvrijheidsbedrijven. Eind november zijn ze getraind in het op een positieve manier inzetten van hun ervaringsdeskundigheid naar recreatieondernemers. Het team bezoekt 4 à 5 Friese recreatiebedrijven. Daarbij kijken ze niet vanuit hun beperking maar vanuit wat zij nodig hebben om een leuk dagje uit te hebben.

Bezoek Fries Rebellenteam aan Boerderijrecreatie op 14 december a.s.

Op 14 december bezoekt het Fries Rebellenteam Recreatiecentrum Boerderijrecreatie gelegen aan Marwei 124-B in Delfstrahuizen, nadat ze eerder al te gast waren bij Aqua Zoo in Leeuwarden.

De dag bij Boerderijrecreatie ziet er voor de Rebellen als volgt uit: om 10.30u worden de Rebellen ontvangen met een Friese High Tea. Daarna gaan de Rebellen koe knuffelen en/of in de escape room. En is er rond 14u een afsluitend drankje.

Pilot binnen het provinciale programma Slimme Groei

De bezoeken van het Fries Rebellenteam maken onderdeel uit van de pilot ‘Aanpak Toegankelijkheid Friese Gastvrijheidssector’ binnen het programma Slimme Groei. Met dit project wil de provincie Fryslân de toegankelijkheid van het recreatieaanbod binnen de provincie verbeteren. Een ondernemer kan zo op een maatschappelijk verantwoorde manier, een nieuwe markt van gasten aan boren. Te meer omdat mensen met een beperking vaak met hun gezin, familie of vrienden een dagje uit of nachtje weg gaan. Het werken aan toegankelijk aanbod is ook mooie PR voor een bedrijf en draagt bij aan een goede reputatie.

Road map Toegankelijkheid

Alle ervaringen van de Rebellen leiden tot een rapportage/road map voor de recreatieondernemer. Die heeft daarmee een brede nulmeting van de operationele toegankelijkheid van Boerderijrecreatie gedurende de gehele ‘guest journey’ door observaties van Rebellen met een fysieke, cognitieve en zintuigelijke beperking.

De ervaringen en tips worden samen met ervaringsdeskundigen gepresenteerd aan de ondernemer en medewerkers. Ook verkent Karin Stiksma (Joint Projects) samen met de ondernemer hoe toegankelijkheid verankerd kan worden binnen het bedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio