1.6 C
De Bilt

Bij Sjaerdema-Liauckemaruiters in Franeker rijden IJslandse paarden op zondag 17 maart

Op zondag 17 maart komen op de locatie van de Sjaerdema-Liauckemaruiters IJslandse paarden en hun ruiters bijeen om hun bijzondere gangen te tonen. Met al dat IJslands vuur belooft dat een mooie show te worden.

Team Fra Neisti uit Rijs en de Sjaerdema-Ljauckemaruiter uit Franeker organiseren de wedstrijd. Zo’n 50 ruiters tonen die dag hun IJslandse paardjes met hun speciale gangen. IJslandse paarden kunnen meer gangen dan andere paarden en bij de wedstrijden gaat het erom deze gangen zo goed mogelijk te laten zien. Naast stap, draf en galop tonen de IJslanders hun beste tölt en in een aantal proeven ook de telgang.

Team Fra Neisti

Team Fra Neisti bestaat uit 12 ruiters in de leeftijd van 10 tot en met 24 jaar en wordt begeleid door Anne-Jet White. Bijna alle Fra Neisti ruiters komen uit Friesland en doen regelmatig mee aan wedstrijden in heel het land. Op deze wedstrijd in Friesland kunnen ze nu in hun eigen omgeving hun paarden en prestaties laten zien. Komende zomer is de WK voor de jeugd, de Youth Cup, in Zwitserland. Een aantal teamleden gaan proberen zich hiervoor te selecteren. Daarvoor rijden ze de komende maanden selectiewedstrijden in het hele land. Deze wedstrijd in Franeker is daarvoor een goede voorbereiding en training.

Indy Nes met Silfri fra Hakoti
Indy Nes met Silfri fra Hakoti – Foto: Inge Meyer fotografie

Manege Sjaerdema-Liauckemaruiters

De wedstrijd is op zondag 17 maart in de manege van de Sjaerdema-Liauckemaruiters in Franeker. Er doen maximaal 50 combinaties mee in de klasse recreatie tot sport B. De wedstrijd wordt afgesloten met een vlaggenrace. Mede door onze sponsoren, zijn er mooie prijzen te winnen.

De IJslanders met hun temperamentvolle gangen in actie zien? Publiek is van harte welkom!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio