19.6 C
De Bilt

Start bouw Huis aan de Haven in Middelsee

Leeuwarden Projectontwikkelaar MWPO en bouwbedrijf Reitsma Bouw hebben het startsein gegeven voor de bouw van Huis aan de Haven in de wijk Middelsee in Leeuwarden. De komende weken wordt de bouw nauwkeurig voorbereid. De eerste schoppen gaan in juni in de grond.

Het gasloze stadsontwerp is een combinatie van 90 diverse appartementen, waarvan 62 koopappartementen en 28 huurappartementen. De koopappartementen zijn divers: van een luxe penthouse tot specials met daktuin en ruime hoekappartementen tot creatieve atelierwoningen. Voor de nieuwe bewoners komt er een besloten binnentuin en een overdekte parkeergarage. Daarnaast komt er commerciële- en horecaruimte.

Bijzonder ontwerp

Huis aan de Haven wordt een echte eyecatcher met stalen elementen en een stoer industrieel karakter. Het ontwerp is van Powerhouse Company en LAP Urban Landscape & Design, beide uit Rotterdam. Huis aan de Haven ligt op steenworp afstand van het centrum van Leeuwarden en wordt met de beeldbepalende kades en de gezellige jachthaven het bruisende middelpunt van de nieuwe wijk Middelsee.

Middelsee

Middelsee is de nieuwe wijk van Leeuwarden, direct onder het Van Harinxmakanaal. Geen brave nieuwbouwwijk, maar straks een echt stuk stad met zo’n 3200 woningen. Compact opgezet met oog voor water en groen. Met een robuuste haven en een typisch Friese waterstad als sfeerbepalers.

Middelsee wordt een authentiek stadsdeel dat je samen maakt en beleeft. Met nieuwe woonvormen, ook voor kleine huishoudens, hippe horeca en ruimte voor creativiteit, kunst & cultuur. Een duurzame wijk waar geen gas wordt gestookt en waar de auto niet de baas is. Ongedeeld en inclusief; deze twee woorden geven samen aan dat we voor Middelsee streven naar een wijk die in de toekomst voorziet in het mengen van woningen voor verschillende doelgroepen in verschillende prijsklassen. De inclusieve wijk houdt in dat Middelsee een echte leefwijk wordt waar bij de ontwikkeling gekeken wordt naar het ontwikkelen van een compleet programma voor wonen, zorg, werken, studeren, recreëren en winkelen.

Informatiecentrum Middelsee

Er zijn nog een aantal koopwoningen beschikbaar. Geïnteresseerden in Huis aan de Haven en de ontwikkelingen in Middelsee kunnen elke zaterdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur langskomen in het informatiecentrum aan de Redbadwei 14. Hier is Makelaardij Hoekstra aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Daarnaast is horecagelegenheid Docks elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio