10.6 C
De Bilt

Burgemeester Buma legt last onder dwangsom op aan twee straatdealers

Leeuwarden – Door burgemeester Buma van Leeuwarden is aan twee personen een last onder dwangsom opgelegd, nadat handhavers van de gemeente Leeuwarden constateerden dat deze personen op een openbare plaats rondhingen om drugs te verkopen.

Betrapt op straathandel in drugs

Ten aanzien van de ene persoon constateerden de handhavers dit op 24 juni 2021 ter hoogte van de Pietersburen te Leeuwarden, ten aanzien van de andere persoon constateerden de handhavers dit op 1 juli 2021 op het Molenpad te Leeuwarden. Beide personen zijn aangehouden door de handhavers van de gemeente Leeuwarden en hebben inmiddels een last onder dwangsom gekregen, om te voorkomen dat zij in herhaling vallen.

Burgemeester Buma handhaaft

Sinds eind maart van dit jaar is de Beleidsregel drugshandel op straat van kracht in de gemeente Leeuwarden. Volgens dat beleid wordt in gevallen van ‘straathandel’ een last onder dwangsom ter hoogte van € 5.000,- opgelegd, een bedrag dat moet worden betaald als de overtreder opnieuw in de fout gaat. Het doel van dit beleid is, kort gezegd, drugshandel op straat te voorkomen en de overlast die daarmee gepaard gaat terug te dringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio