14.2 C
De Bilt

Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet

Op 4 juli 2024 is er een woning gesloten op last van burgemeester Buma. Het gaat om een woning aan de Monnikemuurstraat te Leeuwarden. De sluiting van de woning is voor de duur van 6 maanden. 

Op 19 maart 2024 is de politie de woning aan de Monnikemuurstraat binnengetreden. De aanleiding was dat een dag eerder door handhavers en de politie was geconstateerd dat vermoedelijk vanuit deze woning werd gedeald, althans dat er drugs ten behoeve van de straathandel lagen opgeslagen. Er is geconstateerd dat een ambtshalve bekende drugsdealer meermaals personen in de binnenstad van Leeuwarden voorzag van verdovende middelen, net nadat hij de woning had verlaten. De politie vond in de woning een handelshoeveelheid harddrugs aan, specifiek 22 gram ketamine.

Sluiting

Een sluiting zoals deze is een goed voorbeeld van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden. Het doel van dit beleid is – kort gezegd – het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden.

In 2024 is tot nu toe (met dit pand erbij) 20 keer gebruik gemaakt van deze bevoegdheid door de burgemeester.

2 REACTIES

    • Haha, scherp Rudolf! Het had natuurlijk ook nog een brandblusser kunnen zijn, want dat valt ook onder de ‘dovende middelen’. Maar de credits voor het opsporen van deze taalfout gaan naar jou!. Toch maar aangepast naar ‘verdovende middelen’. Dank namens de redactie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio