12.8 C
De Bilt

Burgemeester Buma sluit twee woningen wegens illegaal gebruik als seksinrichting

Leeuwarden – Burgemeester Buma heeft op woensdag 29 maart 2023 een woning aan de Populierstraat gesloten voor de duur van zes maanden. Deze woning werd illegaal gebruikt als seksinrichting. Tijdens de controle is een prostituee aangetroffen. De prostituee was niet in het bezit van een geldig legitimatiebewijs. In de woning werden ook drugs aangetroffen en waren er zorgen over de hygiëne.

Burgemeester Buma sluit huizen

Op woensdag 29 maart 2023 is ook een woning aan de Esdoornstraat met spoed gesloten door burgemeester Buma. De woning werd al langere tijd illegaal gebruikt als seksinrichting. De sluiting volgde na twee controles. Tijdens deze controles zijn er vier prostituees aangetroffen. Ze waren allen werkzaam zonder vergunning of visum en stonden ook niet geregistreerd in het bevolkingssysteem of als zelfstandige in het handelsregister.

Deze controles vonden plaats naar aanleiding van ontvangen signalen over illegale praktijken in de woning. Prostitutie zonder vergunning is verboden (Algemene Plaatselijke Verordening van Leeuwarden). Zo moet worden voorkomen dat mensen gedwongen in de seksbranche werken. Bij illegale exploitatie is er ook sprake van strijdig gebruik met het bestemmingsplan.

De controles waren een samenwerking tussen het team Migratiecriminaliteit en Mensenhandel van de politie Noord-Nederland, district Friesland, de toezichthouders van afdeling handhaving van de gemeente Leeuwarden en de hulpverleners van het team Prostitutie en Mensenhandel van Fier.

De twee woningen zijn voorzien van nieuwe sloten en verzegeld. Het verbreken van een zegel is strafbaar. De gemeente verwacht dat met deze acties de illegale activiteiten en overlast rond deze woningen definitief stopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio