10.4 C
De Bilt

Burgemeester Buma sluit bedrijfspanden in de Vlietzone vanwege overtreding Opiumwet

Op dinsdag 27 februari 2024 zijn twee panden gesloten op last van burgemeester Buma. Het gaat hierbij om twee bedrijfspanden aan het Zuidvliet en een achterliggende loods te Leeuwarden.

Tip via Meld Misdaad Anoniem

Naar aanleiding van een Meld Misdaad Anoniem (MMA) melding heeft de politie op 28 november 2023 onderzoek uitgevoerd rondom de panden. Bij het binnentreden van het pand aan de voorzijde trof de politie een interne doorgang naar de loods aan die aan de achterzijde is gelegen. Daar werd een grote hennepkwekerij aangetroffen van ruim 550 hennepplanten. Het pand aan de voorzijde werd gebruikt als vervoer en opslag locatie ten behoeve van de kwekerij. Beide panden zijn daarom gesloten voor de periode van drie maanden.

Een sluiting zoals deze is een goed voorbeeld van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden; het doel van dit beleid is – kort gezegd – het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden.

Bevoegdheid burgemeester

In 2024 is tot nu toe (met deze panden erbij) drie keer gebruik gemaakt van deze bevoegdheid door de burgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio