9 C
De Bilt

Burgemeester Buma sluit woningen vanwege overtredingen Opiumwet

Leeuwarden – Op dinsdag 29 juni 2021 is een woning aan de Borneostraat 2 te Leeuwarden op last van burgemeester Buma gesloten voor de duur van 6 maanden. In deze woning heeft de politie op 18 februari 2021 een hoeveelheid van 3,53 gram amfetamine aangetroffen, terwijl er daarnaast ook andere aanwijzingen waren van drugshandel. De bewoner was het niet eens met deze sluiting en vroeg de rechtbank om een voorlopige voorziening te treffen. De rechter heeft de burgemeester in het gelijk gesteld, waarop de woning alsnog gesloten is.

Meerdere woningen

Verder is op donderdag 1 juli 2021 een woning aan de Ypk fan der Fearwei te Leeuwarden gesloten. In deze woning trof de politie op 28 april 2021 een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 697 hennepplanten. Deze woning is gesloten voor de duur van 3 maanden.

Tegengaan drugshandel

Op basis van de Opiumwet is de burgemeester bevoegd om deze woningen te sluiten en die bevoegdheid gebruikt hij hier. Sluitingen zoals deze zijn een goed voorbeeld van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden; het doel van dit beleid is  – kort gezegd – het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden  

In 2021 is tot nu toe (met deze woning erbij) 19 keer gebruik gemaakt van deze bevoegdheid door de burgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio