4.8 C
De Bilt

Burgemeesters van Dokkum vragen hulp Landelijke intocht

Dokkum – Burgemeesters Marga Waanders en Noa Groenevelt (kindergemeenteraad) gingen vanochtend in beraad. Ze stonden namelijk voor een lastige keuze. De afgelopen weken hebben illustratoren uit heel Nederland Sinterklaaspatronen ontworpen met een knipoog naar de Friese elfstedenstad Dokkum, waar dit jaar de landelijke Sinterklaasintocht plaatsvindt.

Taak te groot voor Burgemeesters

Van de Goedheiligman op schaatsen tot een pakjesmolen en pieten die de Elfstedentocht fietsen. Designers, illustratoren en zelfs kinderen gingen helemaal los met het ontwerpen van een Sinterklaaspatroon. Afgelopen nacht om 00.00 uur is de wedstrijd gesloten. Er zijn maar liefst 210 patronen ingezonden. Vanaf vandaag, donderdag 26 oktober, kan iedereen stemmen op de selectie die door de burgemeesters is gemaakt.

Volop in voorbereiding

Het is nog vroeg, maar Dokkum is in volle voorbereiding. Zo komt er midden in de stad op De Zijl een Sinterklaashuis, met daarin de slaapkamer van Sinterklaas. De Knutselpiet van Dokkum is al druk bezig met het inrichten van deze kamer. Sinterklaas zal namelijk slapen onder een dekbed met het winnende patroon. Onder de stemmers wordt een dekbed met hetzelfde patroon verloot. Iemand in Nederland slaapt dus straks onder hetzelfde dekbed als Sinterklaas.

Ga naar blog.motiflow.com/stem om de selectie patronen te bekijken en je stem uit te brengen. Dit kan tot en met donderdag 2 november.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio