11 C
De Bilt

Contract getekend voor fiets- en voetgangersbrug Dokkum

Dokkum – Op woensdag 8 november 2017 is het contract ondertekend tussen de gemeente Dongeradeel en Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw uit Harlingen. Dit is voor de realisatie van de bouw van een fiets- en voetgangersbrug in het verlengde van de Dongeradyk, over het Dokkumer Grutdjip, in Dokkum.

Financiering en gunning contract

De financiering van het project is rond. De definitieve gunning is gegeven aan Oosterhof Holman. In het contract is tevens het onderzoek naar een doorvaarhoogte van 3.00 meter inbegrepen.

Blij

Wethouder Pytsje de Graaf is blij dat de gunning gedaan is en dat er nu daadwerkelijk gestart kan worden. “De nije brêge sil foar in soad minsken in útkomst wêze. Hja moatte no in ein omfytse. Der binne guon fytsers dy dochs gebrûk meitsje fan de Schreiersbrêge. Dat mei net en is gefaarlik. Ik sjoch no al út nei it momint dat de nije brêge iepene wurdt”, aldus wethouder De Graaf.

De heer Harm Beerda van Oosterhof Holman is ingenomen met deze klus. Eerst wordt bekeken of toch een verhoging van de brug naar 3.00 meter kan worden gerealiseerd. “Dat is nog een uitdaging, maar die gaan we bij ons bedrijf nooit uit de weg”, geeft de heer Beerda aan.

Startdatum

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een startdatum aan te geven. De verwachting is dat halverwege 2018 de brug geopend kan worden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio