12.7 C
De Bilt

Cote Create ook in 2022 stadskunstenaar van Leeuwarden

Het college van B&W van Leeuwarden heeft besloten dat de stadskunstenaarschap van Cote Create verlengd wordt met één jaar. Cote Create is begin 2020 voor twee jaar benoemd tot stadskunstenaar. Zij blijft dit nu tot en met 2022. “De stadskunstenaar heeft de afgelopen twee jaar door COVID-19 steeds haar plannen moeten bijstellen. Centraal in haar plannen staan de stad als canvas en de verhalen van inwoners. Een groot aantal van haar oorspronkelijke ideeën kon ze nu niet realiseren. Door de termijn van de stadskunstenaar met één jaar te verlengen, krijgt zij de mogelijkheid om ons het komende jaar nog meer met haar kleurrijke projecten te verrassen”, aldus Hein Kuiken, wethouder cultuur.

Cote Create

Cote Create is de naam waaronder de Chileense Maria Jose Jara Veragua actief is als kunstenaar. Zij heeft de afgelopen twee jaar als stadskunstenaar onder andere vele opbeurende berichten in verschillende talen door de hele gemeente achtergelaten. Ze heeft de etalageruiten van winkeliers creatief beschilderd om zo de dromen van deze ondernemers te delen met de voorbijgangers. Dromen die door corona voor sommigen heel spannend worden om te realiseren.

Cote Create
Cote Create – Foto: gemeente Leeuwarden

Ook heeft ze de straten in de binnenstad opgefleurd met haar kleurrijke straattekeningen. Cote is blij met haar functie als stadskunstenaar. “Ik gebruik mijn creativiteit om mensen te verbinden. Dat sociale aspect, daar gaat het mij om. Dat dat ‘exposure’ oplevert is natuurlijk mooi, maar niet het belangrijkste. Ik hoop dat ik uiteindelijk herinnerd wordt als iemand die hoop en liefde heeft gebracht. Iemand die om anderen geeft.”

Stadskunstenaar gemeente Leeuwarden

‘Stadskunstenaar’ is een eretitel en bedoeld om een professionele creatieve maker extra waardering en stimulering te bieden. Cote Create was in januari 2020 al uitgeroepen tot stadskunstenaar van de gemeente Leeuwarden voor de periode 2020-2021. Nu komt daar 2022 nog bij. In deze drie jaar gebruikt zij de stad als haar canvas met aandacht voor meertaligheid en voor de inwoners van de gemeente die zij een grote rol laat spelen. 

Cote Create richt zich voornamelijk op vormgeving en haar projecten bevinden zich voornamelijk op het snijvlak van mensen, communicatie en sociale cohesie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio