11.1 C
De Bilt

Dantumadiel zoekt nieuwe kinderburgemeester

De zoektocht naar de nieuwe kinderburgemeester van Dantumadiel is begonnen. Wie wordt de opvolger van Arjen Wielinga? Leerlingen uit de bovenbouw van alle basisscholen in Dantumadiel kunnen meedoen door voor 10 juni een video op te sturen.

Verkiezing

Uit alle inzendingen worden 10 kinderen gekozen. Zij komen dinsdag 2 juli naar de raadzaal om zich aan een 5-koppige jury te presenteren. Tijdens deze verkiezingsmiddag wordt de nieuwe kinderburgemeester gekozen.De officiële installatie is op1 oktober tijdens de raadsvergadering. Alle informatie over de verkiezing en hoe kinderen zich kunnen aanmelden staat op https://www.dantumadiel.frl/kinderburgemeester.

Waarom een kinderburgemeester

De gemeente wil kinderen stimuleren om na te denken en mee te praten over wat zij belangrijk vinden in hun gemeente. De leerling die wordt verkozen mag zichzelf tijdens het hele laatste jaar van de basisschool kinderburgemeester noemen en is aanwezig bij verschillende, ceremoniële activiteiten zoals de intocht van Sinterklaas, Koningsdag of de opening van een speeltuin.

Huidige kinderburgemeester Dantumadiel

In 2023 heeft de gemeenteraad van Dantumadiel voor het eerst een kinderburgemeester benoemd, Arjen Wielinga uit de Falom. Dat deed de raad in overleg met de school voor speciaal onderwijs VSO De Wingerd. Dat was een rechtstreekse benoeming. Op 1 oktober draagt Arjen het stokje over aan de nieuwe kinderburgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio