20.7 C
De Bilt

Dantumadielse stimuleringsprijs voor inzameling oud papier en karton uitgereikt

Op 30 maart 2023 zijn de jaarlijkse prijzen voor het inzamelen van oud papier en karton in gemeente Dantumadiel uitgereikt. Wethouder Gerben Wiersma heeft de stimuleringsprijs overhandigd aan de prijswinnaar van de eerste prijs: Gereformeerde kerk Driezum-Wâlterswald. Zij hebben in totaal 7,9% meer oud papier ingezameld dan het jaar ervoor.

Prijswinnaars 2022

Er zijn drie prijzen uitgereikt. De gemeente heeft gekeken naar de inzameling van oud papier in 2022 ten opzichte van 2021. De eerste prijs van €250 is uitgereikt aan Gereformeerde kerk Driezum-Wâlterswald. De tweede prijs van €150 is voor Christelijk Gereformeerde kerk Andreas in Broeksterwâld. De derde prijs van €100 is voor Muziekvereniging ‘Soli Deo Gloria’ in Rinsumageast.

Stimuleringsprijs Dantumadiel

De gemeente Dantumadiel reikt ieder jaar stimuleringsprijzen uit aan de organisaties die oud papier en karton inzamelen bij huishoudens. Gerben Wiersma: “Papier ynsammeljen is tige wichtich foar de ferieningen en hja dogge goed wurk, dat wolle wy graach sa hâlde.” De organisaties die de hoogste procentuele toename van ingezameld oud papier en karton hebben behaald ten opzichte van het voorgaande jaar winnen een prijs. Voor organisaties is dit een extra stimulans om meer papier in te zamelen.

Oud papier en karton scheiden is belangrijk

Al het ingezamelde papier is een grondstof voor nieuw papier. Hoewel het grootste deel van het oud papier prima gescheiden wordt gehouden, komt er nog steeds oud papier en karton in de grijze container. Dit is zonde. Wanneer papier in de grijze container komt, wordt het verbrand in een verbrandingsoven en kan het niet meer hergebruikt worden.

Met het scheiden van papier ondersteunt u het verenigingsleven

De gemeente Dantumadiel hecht veel waarde aan het verenigingsleven en aan het in stand houden daarvan. Daarom wordt de papierinzameling met verenigingen ook in 2023 voortgezet. Wanneer welke organisatie papier inzamelt in uw dorp of wijk, kunt u vinden via de digitale afvalkalender www.offalkalinder.nl of via de ôffalapp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio