8.8 C
De Bilt

De tegeltaxi rijdt een tweede ronde in Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden doet mee met het NK Tegelwippen en zet hierbij de tegeltaxi in. Vanwege het succes van de Tegeltaxi voor de zomer rijdt de taxi een tweede ronde, tussen 20 september en 11 oktober 2023. Tijdens de eerste ronde maakten 89 mensen gebruik van de tegeltaxi. Er is in totaal 804 m² groene tuin bijgekomen.

Na aanmelding haalt de tegeltaxi de tegels gratis bij inwoners thuis op. De opgehaalde tegels worden hergebruikt voor bijvoorbeeld bloemenborders. Wethouder Duurzaamheid Evert Stellingwerf: “Het is mooi om te zien dat al veel mensen enthousiast gebruik hebben gemaakt van de tegeltaxi. Door de nieuwe ronde hebben nog meer inwoners en bedrijven de kans om hun erf te vergroenen en de tegels gratis op te laten halen. Met de subsidieregeling ‘Klimaatbewust Leeuwarden’ stimuleren we bovendien het opslaan van water en het vergroenen van daken en tuinen”.

Subsidie aanvragen

Bij vergroening van 25 m² of meer kunnen inwoners en bedrijven subsidie aanvragen. Dit kan tot een maximum van 5000 euro. Een anvraag kan ook samen met buren worden ingediend. Kijk voor meer informatie op www.leeuwarden.nl bij ‘Subsidie Groene Tuin’.

Op onderstaande data komt de Tegeltaxi langs

• Woensdag 20 september – Gebied 1 en 2 –  Tegels uiterlijk aanmelden vóór donderdag 14 september

• Woensdag 27 september – Gebied 3 – Tegels uiterlijk aanmelden vóór maandag 18 september

• Woensdag 4 oktober – Gebied 4 – Tegels uiterlijk aanmelden vóór maandag 25 september

• Woensdag 11 oktober – Gebied 5 –  Tegels uiterlijk aanmelden vóór maandag 2 oktober

Aanmelden voor de tegeltaxi kan op www.groenleeftinleeuwarden.nl/tegeltaxi. Hier staat ook meer informatie over de routes.

Over het NK Tegelwippen

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 doet de gemeente Leeuwarden mee met het NK Tegelwippen. Gemeenten gaan met elkaar de strijd aan en iedere inwoner kan meedoen door tegels te wippen in eigen (gevel)tuin. Ook gewipte tegels van schoolpleinen en bedrijventerreinen tellen mee. Het gemeenschappelijk doel is te zorgen voor meer groene terreinen voor verkoeling, het voorkomen van wateroverlast en het vergroten van de biodiversiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio