17.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Succesvolle start van Doortrappen in Franeker met 40 enthousiaste deelnemers!

In Franeker is er op woensdag 27 maart een succesvolle start gemaakt met het nieuwe seizoen van ‘Doortrappen’. Doortrappen richt zich op het plezier en de veiligheid van oudere fietsers. Wethouder Kees Arendz gaf het startschot voor het programma bij Gezondheidscentrum De Hertog in Franeker. De nadruk lag hierbij op ‘veiliger fietsen tot je 100ste’.

Fietsen is niet alleen leuk; het helpt ook dat ouderen langer gezond, sociaal en zelfstandig blijven. Maar tegelijk lopen ouderen wel meer risico in het verkeer. Daarom is er Doortrappen, een programma van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Doortrappen wil ouderen zo lang mogelijk veilig laten fietsen, oftewel ‘veiliger fietsen tot je 100ste’.

Aftrap in Franeker

Om 10:00 uur vond de aftrap plaats bij Gezondheidscentrum De Hertog in Franeker. De dag begon met een gezamenlijke fietstocht naar Minnertsga, gevolgd door een  lunch en een workshop over het voorkomen van valpartijen tijdens het fietsen.   Ondanks wat regen op de terugweg van de fietstocht, was het een geslaagde dag vol plezier en nuttige informatie.

Tijdens de activiteiten konden deelnemers ook genieten van een markt, waar ze verschillende fietsen en producten konden uitproberen, verzorgd door Fietshandelaar Van der Woude. Ook opticien Boddeüs was aanwezig voor oog- en gehoorcontroles.

Meer informatie en activiteiten

Op doortrappen.frl vind je uitgebreide informatie over Doortrappen en alle activiteiten binnen Waadhoeke, zoals de seizoenstart van verschillende fietsgroepen. Bovendien kun je er leuke fietsroutes ontdekken, zoals de ‘Troachtraaproutes’ in Friesland, en informatie vinden over acties voor fietsspiegels en fietshelmen.

De volgende actie voor fietsspiegels en fietshelmen in Waadhoeke staat gepland op 5 april in Menaam. Hier kun je gratis een fietsspiegel laten monteren of profiteren van  € 25,- korting op een nieuwe fietshelm. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Doortrappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio