7.8 C
De Bilt

‘DrinkWater’ campagne op consultatiebureaus

Tytsjerksteradiel – Deze week gaat de ‘DrinkWater’ campagne op consultatiebureaus in Tytsjerksteradiel officieel van start. Wethouder Caroline de Pee (Sport en sûnens) gaf het startsein voor de campagne op het consultatiebureau in Burgum. “Het is belangrijk dat kinderen vroeg starten met gezonde (drink)gewoonten. We hopen dat deze campagne bijdraagt aan bewustwording bij ouders en verzorgers van jonge kinderen”, aldus wethouder De Pee.

In het bijzijn van Sippie Meijer (verpleegkundige Jeugdgezondheidszorg) en Aukje Postma (logopedist) ontving Nynke Andringa een oefenbeker voor dochter Mayke uit handen van de wethouder.

‘DrinkWater’ op consultatiebureaus

Het project ‘DrinkWater’ heeft als doel om zo jong mogelijk gezonde drinkgewoonten aan te leren bij kinderen. Water is een uitstekend alternatief voor zoete frisdranken: het is gezonder, beter voor het milieu en natuurlijk voordeliger. Ouders of verzorgers ontvangen tijdens het negen-maanden consult op het consultatiebureau een oefenbeker voor hun kind en een flyer met informatie over water drinken. Kinderen die twee jaar worden ontvangen een voorleesboek over water drinken.

‘DrinkWater’ campagne op consultatiebureaus. Foto: Gemeente Tytsjerksteradiel

Ervaringen in Achtkarspelen

In Achtkarspelen is de campagne al langer actief. Een evaluatie laat zien dat kinderen daadwerkelijk meer én vaker water drinken na het gesprek met de verpleegkundige. Ook ouders zijn over het algemeen heel positief over de campagne.

Meer informatie

Aan de watercampagne voor 0-4 jarigen werken jeugdverpleegkundigen, logopedisten, een gezondheidsbevorderaar van de GGD en de JOGG-regisseur nauw samen.

Wie meer informatie over de watercampagne wil, kan contact opnemen met JOGG-regisseur Willemijn Meijer via telefoonnummer 088-2299198 of e-mail w.meijer@ggdfryslan.nl

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio