9.9 C
De Bilt

Duurzamere voertuigen Wmo-vervoer en Leerlingenvervoer vanaf augustus 2023

Leeuwarden Alle taxiauto’s en -busjes (ook rolstoelstoelbusjes) voor het Wmo-vervoer en Leerlingenvervoer rijden vanaf augustus 2023 elektrisch. Gemeente Leeuwarden stelde scherpere eisen aan duurzame voertuigen. Taxi Witteveen – ook de huidige aanbieder van dit vervoer – won de aanbesteding voor Wmo- en Leerlingenvervoer. Ze krijgen een contract van 5 jaar, met een mogelijke verlenging tot 8 jaar.

Duurzamere voertuigen

Gemeente Leeuwarden is ambitieus met betrekking tot duurzaamheid. “We willen bijdragen aan de overstap naar schone en duurzame energiebronnen. Dit namen we mee in de aanbesteding voor het Wmo- en Leerlingenvervoer” geeft wethouder Hein Kuiken aan. “We stimuleerden de inschrijvers om binnen de looptijd van het contract de voertuigen zo snel mogelijk verder te verduurzamen”, aldus de wethouder. “Dat is gelukt!”

Klantgerichtheid en Stiptheid

“We hebben als gemeente ervaringen van gebruikers meegenomen in deze aanbesteding. Voor hen zijn klantgerichtheid en stiptheid het meest belangrijk. Daarom is hier in de aanbesteding ook op beoordeeld” geeft wethouder Nathalie Kramers aan. Ronald Lenters van Taxi Witteveen: “Wij vervoeren kwetsbare inwoners van de gemeente Leeuwarden. Het is een taak die veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Taxi Witteveen voert de overeenkomst uit met goed opgeleide ervaren chauffeurs, die dagelijks een stapje extra zetten. Door de ervaring die we in Leeuwarden hebben opgebouwd realiseren we ook in de spitstijden, wanneer veel van het vervoer plaatsvindt, een hoge stiptheid. Elke dag maken we een complexe logistieke puzzel om iedereen klantgericht en stipt te vervoeren. Dat is waar we goed in zijn”.

Wmo-vervoer

Een inwoner kan in aanmerking komen voor Wmo-vervoer als deze door een beperking niet gebruik kan maken van ander vervoer, zoals een fiets, brommer, scooter, auto of openbaar vervoer. Inwoners met een beperking kunnen op deze manier deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Bijvoorbeeld om andere mensen te ontmoeten of boodschappen te doen.

Leerlingenvervoer

Een kind kan in aanmerking komen voor het Leerlingenvervoer als deze door een beperking niet met begeleiding naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school kan lopen, fietsen of met het openbaar vervoer kan reizen. Leerlingenvervoer is bedoeld om ook kinderen met een beperking naar (speciaal) basis of (speciaal) voortgezet onderwijs te kunnen laten gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio