10.7 C
De Bilt
woensdag, 29 maart 2023

Een sporthulpmiddel op maat uitproberen? In Waadhoeke start Uniek Sporten Uitleen!

Waadhoeke Vanaf nu is Uniek Sporten Uitleen beschikbaar voor inwoners van gemeente Waadhoeke. Door deze Uitleen kunnen mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen uitproberen. En kunnen zij gemakkelijker kiezen welke sport bij hun past.

Sporten met de nodige hulpmiddelen

Bewegen houdt u fit. En het geeft plezier. Maar welke sport past het best bij u? En waar vindt u de nodige hulpmiddelen? Inwoner van gemeente Waadhoeke met een fysieke beperking kunnen via de  Uniek Sporten Uitleen sporthulpmiddelen uitproberen. Door de beschikbaarheid van voorzieningen vanuit een uitleenpool, kunt u uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij u past.

Advies en sporthulpmiddel op maat

Uniek Sporten Uitleen biedt meer dan alleen een uitleenservice voor sportrolstoelen of handbikes. Het is een mobiliteitsgarantie. Als sporter krijgt u advies over het sporthulpmiddel én het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op uw wensen. Tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Als het nodig is wordt het product afgeleverd op een locatie naar wens. Bovendien is deze dienst gratis.

Zes maanden uitproberen

De sportrolstoel of ander hulpmiddel leent u minimaal een week en maximaal zes maanden. “Binnen die periode kunt u namelijk een goed beeld krijgen van of die sport bij u past”, zegt Monique Kalkman van Uniek Sporten Uitleen. “Ook of het fysiek bij u past. Als u wilt gaan basketballen maar u kunt de bal niet tot de hoogte gooien van de basket, dan kan ik me voorstellen dat het geen leuke sport is om te doen.

Het kan dus dat het aan u fysieke gesteldheid ligt dat basketbal geen optie is. Komt u daar na twee maanden achter en wilt u bijvoorbeeld rolstoelhockeyen met een andere rolstoel? Dan is dat geen probleem bij Uniek Sporten Uitleen. Zo kunt u meerdere keren een beroep doen op deze uitleenservice om te kijken wat bij u past.”

Na de uitleenperiode kan de gebruiker een rapport krijgen met de maten van het gewenste hulpmiddel. Met dit rapport kan men vervolgens naar de gemeente voor het aanvragen van het juiste sporthulpmiddel.

Hulpmiddelen en meer informatie

In de uitleenpool van Uniek Sporten Uitleen zijn vijf hulpmiddelen beschikbaar. Een sportrolstoel, court sportrolstoel, ligbike, aankoppelbare handbike en een Running Frame. Vanaf nu is de Uniek Sporten Uitleen beschikbaar in gemeente Waadhoeke. De dienst wordt mede mogelijk gemaakt door Uniek Sporten in samenwerking met Welzorg, NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport. Wilt u meer informatie over Uniek Sporten Uitleen? Ga dan naar www.unieksporten.nl/uitleen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio