20.7 C
De Bilt

Eenmalig 500 euro extra energietoeslag in Dantumadiel

Inwoners met een laag inkomen kunnen een extra energietoeslag ontvangen bij de gemeente Dantumadiel. De energietoeslag is verhoogd van € 800 euro naar € 1.300 euro. Dit heeft het kabinet besloten vanwege de gestegen energieprijzen. Ook in gemeente Dantumadiel is het college positief en stelt deze extra toeslag beschikbaar.

De energietoeslag is een eenmalig netto bedrag voor inwoners met een inkomen tot 120% van het geldende bijstandsniveau. “De prizen fan gas en elektrisiteit geane hieltyd omheech. Dat soarget by in soad minsken foar problemen. Mei dizze ekstra taslach hoopje wy dat minsken it in bytsje rommer krije”, zegt wethouder Rommy Kempenaar.

Hoe komen mensen hiervoor in aanmerking?

Mensen die al eerder een aanvraag hebben gedaan voor de energietoeslag van 800 euro, hoeven nu niets te doen. Zij ontvangen de aanvullende 500 euro automatisch op hun rekening.

Aanvragen eenmalige extra energietoeslag

Mensen die in aanmerking komen voor de energietoeslag kunnen dit zelf aanvragen via het aanvraagformulier op de website www.dantumadiel.frl/energielasten. De uiterste aanvraagdatum is verlengd tot en met 31 december 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio