9.4 C
De Bilt

Eerste bomen van Bosk geplant in Bennerpark van Leeuwarden

Op vrijdag 11 november plant wethouder Nathalie Kramers om 13.00 uur de eerste boom van Bosk. Dit gebeurt in het Bennerpark in Leeuwarden. In totaal worden er vier boskbomen geplant. Dit moment is tegelijkertijd de feestelijke start van de aanplant van de andere 1200 boskbomen.

Bij de aanplant van de eerste boom zijn ook Bruno Doedens van Bosk, Sjoerd Bootsma van Arcadia en een vertegenwoordiger van Vlietvaardig aanwezig. De aanplant van deze vier bomen maakt deel uit van de in totaal 160 bomen die in Leeuwarden Oost worden neergezet. Dit is een onderdeel van het programma Leeuwarden Oost, een twintigjarig programma op het gebied van opleiden, werk, gezondheid en wonen. Het programma is bedoeld om de leefbaarheid in de oostelijke stadswijken te verbeteren. Kijk op www.leeuwardenoost.nl voor meer informatie over de ambities.

Klimaatverandering afremmen en meer welzijn in Leeuwarden Oost

Met het planten van 160 bomen van Bosk wil de gemeente Leeuwarden Oost groener en leefbaarder maken. Bomen zijn belangrijk bij het tegengaan van klimaatverandering. Ze dragen bij aan meer biodiversiteit, geven verkoeling op warme dagen en nemen water op bij zware regenval en gaan daardoor wateroverlast tegen. Bomen hebben daarnaast nog een aantal voordelen voor de omgeving en de mensen die er in de buurt wonen of werken. Een groene omgeving ontspant, zorgt voor meer concentratie, verlaagt stress en nodigt mensen uit om elkaar te ontmoeten. Zo werken we als gemeente aan een groenere en bos(k) rijke omgeving.

Over Bosk

Bosk was een langzaam bewegend bos van ruim duizend bomen, dat de afgelopen zomer door de binnenstad van Leeuwarden wandelde. Het ‘wandelende’ bos geeft de bomen – en daarmee de natuur – een stem: wat kunnen we leren van bomen en hoe kijkt het bos naar de mensenwereld? Bosk vestigt de aandacht op de noodzaak om anders naar de relatie tussen mens en natuur te kijken. Bosk was een van de grootste projecten van Arcadia 2022. Arcadia 2022 krijgt over drie jaar een vervolg met Arcadia 2025.

Vervolg van de aanplant van bosk-bomen

Alle bomen van Bosk krijgen in de maanden november en december een vaste plek in de gemeente Leeuwarden. Daarnaast wordt een aantal bomen geplant in Akkrum en Mantgum. Op www.groenleeftinleeuwarden.nl/bosk/ vindt u meer informatie over de plantlocaties.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio