11.9 C
De Bilt

Elingsloane en Kloosterlaan in beeld voor uitbreiding woningaanbod Burgum

Burgum – Op basis van een locatiestudie stelt het college van B&W de raad voor de locaties in het verlengde van de Elingsloane en Kloosterlaan Zuid te kiezen als uitbreidingslocaties bij Burgum.

Wethouder Gelbrig Hoekstra: ‘We hebben al een paar jaar geen woningbouwkavels meer beschikbaar en willen inwoners en ook nieuwe inwoners in alle segmenten voldoende bouwkavels aan kunnen bieden. De woningbouwafspraken met de provincie maken het mogelijk hier nu met ‘faasje’ mee aan de slag te gaan en tegemoet te komen aan de vraag aan nieuwbouwwoningen.’

Woningbouwafspraken Elingsloane en Kloosterlaan Zuid

Het college heeft voor de zomervakantie afspraken met de provincie gemaakt over woningbouw in de gemeente. Die afspraken gaan over woningbouw binnen de grenzen van bestaande bebouwing in de dorpskernen. Daarnaast heeft de gemeente 150 extra woningen toegekend gekregen die ‘buitenstedelijk’, dat wil zeggen aan de dorpsranden, gebouwd mogen worden. Deze woningen mag de gemeente bouwen als compensatie voor de investeringen in de aanleg van de centrale as.

Om de regionale centrumfunctie van Burgum te versterken stelt het college voor om 95 van deze 150 woningen ‘buitenstedelijk’ bij Burgum te bouwen. De overige woningen (55) worden voor bestaande ‘buitenstedelijke’ woningbouwplannen zoals o.a. Aldtsjerk Foarút en in Sumar ingezet.

Besluitvorming

De locatiekeuze wordt aan de raad toegelicht tijdens het ‘Iepen Podium’ op 10 november. Het college vraagt de raad in de raadsvergadering van 19 november een standpunt in te nemen over de locaties bij Burgum zodat in samenspraak met de omgeving een plan kan worden gemaakt. Bij groen licht van de raad wordt vervolgens de planologische procedure gestart om woningbouw op die locaties mogelijk te maken.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio