19 C
De Bilt

Feestelijke start Himmelwike in Leeuwarden

Vanwege de start van de jaarlijkse Himmelwike hadden de leerlingen van basisschool GBS Princenhof in Leeuwarden vanmorgen geen taal of rekenen. In plaats daarvan gingen de kinderen met afvalprikkers en afvalzakken op stap. Wethouder Gijs Jacobse en het Acta Theater open samen met ruim 130 leerlingen op feestelijke wijze het jaarlijkse zwerfafvalproject van Leeuwarden.

Veel deelnemers

In de gemeente Leeuwarden doen dit jaar in totaal bijna 3250 kinderen mee aan de Himmelwike. De kinderen gaan de aankomende twee weken door de gemeente om hun omgeving zwerfafvalvrij te maken.

Gastlessen tijdens Himmelwike

Omrin en gemeente Leeuwarden organiseren jaarlijks de Himmelwike om kinderen al op jonge leeftijd bewust te maken van de gevolgen van zwerfafval. Tijdens de Himmelwike organiseert Omrin ook gastlessen. Leerlingen krijgen dan les over de impact van zwerfafval op mens, dier en milieu.

Gratis grijpers

Geschat wordt dat er in Nederland tussen de 35 en 140 miljoen kilo zwerfafval per jaar op straat of in het groen belandt. Om zwerfafval op te ruimen kunnen inwoners van gemeente Leeuwarden gratis grijpers, rondzakhouders, afvalzakken en handschoenen lenen bij de gemeente. Er werden vorig jaar  maar liefst 1500 gratis grijpers uitgedeeld om de bewoners te helpen bij het opruimen van zwerfafval. Ook meehelpen en zwerfafval opruimen? Vraag een gratis opschoonpakket aan via schoon@leeuwarden.nl

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio