11.9 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Fracties Dantumadiel presenteren raadsakkoord

De gemeente Dantumadiel moet zich de komende vier jaar verder ontwikkelen als open en meewerkende gemeente met veel aandacht voor de woningbouw, duurzaamheid, jongeren, gezin en samenleving. Dat staat in het raadsakkoord dat dinsdag 27 september door de gemeenteraad van Dantumadiel wordt gepresenteerd. Het raadsakkoord is in samenwerking met alle zeven partijen in de gemeenteraad gemaakt en bevat de belangrijkste ambities van de raad voor de komende jaren. Het college zal deze ambities verder uitwerken in concrete voorstellen.

Raadsakkoord Dantumadiel

Het raadsakkoord bevat ook ambities voor het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte, economische groei, taal en cultuur en de recreatieve ontwikkeling van de gemeente. In het raadsakkoord worden hoofdlijnen benoemd van de opgaven waarvoor de gemeente Dantumadiel in de bestuursperiode 2022-2026 staat. Met het vaststellen daarvan benoemt de raad niet alleen de opgaven, maar wordt er ook richting gegeven aan de oplossingen. Dat wil niet zeggen dat over de in het raadsakkoord genoemde onderwerpen iedereen het al eens is met elkaar. Over verdere uitwerking van de plannen zal nog debat plaatsvinden in de raad. Op onderdelen zal ook de samenleving hierbij betrokken worden.

Van collegeakkoord naar raadsakkoord

Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart koos de coalitie in samenspraak met alle fractievoorzitters voor een beknopt collegeakkoord. Zo bleef er volop ruimte voor een breed gedragen raadsakkoord.

Dinsdagavond wordt het raadsakkoord 2022-2026 in de raad besproken

Na het vaststellen van het akkoord dragen de fractievoorzitters het document over aan het college. De raad vraagt aan het college om de ambities uit te werken in concrete activiteiten. Op onderdelen wordt in dit raadsakkoord al voorbeelden gegeven hoe aan de ambities invulling gegeven kan worden.

U bent van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen

De raadsvergadering begint om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Damwâld. In dezelfde vergadering wordt ook de nieuwe griffier beëdigd, mevrouw Margreet Jonker. Mevrouw Jonker volgt de heer Teun de Jong op, als vaste griffier van Dantumadiel.

De bijeenkomst is ook online te volgen: https://dantumadiel.bestuurlijkeinformatie.nl/

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio