9.8 C
De Bilt

Met Friese Plusregeling al ruim 3000 huizen verduurzaamd

De Friese Plusregeling, een extra subsidie voor isolatie, is erg populair gebleken bij Friese woningeigenaren. Sinds de start van de regeling zijn inmiddels meer dan 3000 woningen in de provincie verduurzaamd.

Friese Plusregeling

De Friese Plusregeling werd in 2020 gestart met als doel om Friese huiseigenaren een extra impuls te geven om met isolerende maatregelen aan de slag te gaan, zoals vloerisolatie en spouwmuurisolatie in Friesland. Wie aanspraak maakte op de Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE) of de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), kreeg met de Friese Plus nog eens 10% extra subsidie vanuit de provincie.

Subsidieplafond

Door het grote aantal aanvragen is het subsidieplafond al ruim voor de vervaldatum van de regeling bereikt. Zolang er budget beschikbaar was zou de subsidieregeling lopen tot en met december van dit jaar. In maart 2022 verhoogde het College van Gedeputeerde Staten het subsidiebedrag al eens met 250.000 euro vanwege het grote succes. In totaal is er maar liefst 3,2 miljoen euro verdeeld onder alle Friese aanvragers van de subsidie.

Nieuwe stimulans

Energiegedeputeerde Sietske Poepjes (CDA) is verheugd met het succes van de subsidieregeling. Echter betreurt ze dat een deel van de aanvragers geen gebruik heeft kunnen maken van de regeling: “Der binne mear as 3000 Fryske huzen mei it subsydzje duorsumer makke, in boppeslach. Mar as minsken troch it sukses jild misrinne, is dat tige spitich. Wy komme inkoarten mei it Frysk Oanfalsplan Isolaasje en hoopje dêrmei de Fryske ferduorsuming wer in nije stimulâns te jaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio