11.5 C
De Bilt

Geldfit nu ook beschikbaar in Leeuwarden

Gemeente Leeuwarden gaat samenwerken met Geldfit om mensen grip op hun geld te geven. Inwoners kunnen vanaf nu gebruikmaken van de website geldfit.nl of bellen met 0800-8115 voor een persoonlijk advies. Steeds meer mensen zoeken in deze tijd van inflatie en stijgende energieprijzen hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft moeite om de rekeningen te betalen.

Geldfit

Voor veel mensen is het niet duidelijk waar ze terecht kunnen voor hulp bij geldzaken. Inwoners van gemeente Leeuwarden kunnen via de website geldfit.nl door praktische artikelen en korte tests inzicht krijgen in hun financiële situatie. Dit varieert van tips tot concrete organisaties die hen verder kunnen helpen, zoals lokale vrijwilligersorganisaties, de wijkteams en energiecoaches.

Mensen die liever persoonlijk iemand spreken, kunnen ook gratis en anoniem bellen naar 0800-8115. Zo ontdekken zij via Geldfit direct welke stappen ze kunnen zetten om grip op hun geld te krijgen.

Mensen staan er niet alleen voor

Hein Kuiken, wethouder in Leeuwarden: “De energietarieven en de hoge prijzen in de supermarkt zorgen ervoor dat veel mensen niet of maar net kunnen rondkomen. We proberen als gemeente zoveel mogelijk te helpen, bijvoorbeeld met vergoedingen voor de energiekosten. Daarnaast willen we mensen ook laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Je kunt hulp vragen, bijvoorbeeld om te kijken voor welke regelingen je in aanmerking komt. Of om samen met een budgetcoach te kijken naar besparingen. Geldfit helpt je dan goed op weg.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio