16.3 C
De Bilt

Gemeente Harlingen onthult landschapsbiografie op unieke manier

Met trots onthulde gemeente Harlingen op donderdag 13 april 2023 de landschapsbiografie ‘Harlingen, landschap aan zee’. De landschapsbiografie beschrijft hoe het landschap van Harlingen zich door de tijd heen heeft gevormd door menselijke activiteiten en natuurlijke processen. De biografie dient ook als waardevol hulpmiddel in de omgang met cultuurhistorische waarden van Harlingen.

Wethouder de Groot over de landschapsbiografie: ‘Hoe ons landschap zich door de eeuwen heen gevormd en ontwikkeld heeft is een uniek verhaal. Het is óns verhaal en dat we daar nog steeds zoveel van kunnen zien is bijzonder. Niet alleen in en om de stad Harlingen maar juist ook rond onze dorpen Midlum en Wijnaldum’.

Landschapsbiografie gemeente Harlingen

Net als het unieke verhaal verliep ook de oplevering van de landschapsbiografie op een unieke manier. Met paard en wagen reisde een groep mensen door het landschap van Harlingen. Schrijvers van de landschapsbiografie (Cultuurland Advies en gemeente Harlingen) namen het gezelschap tijdens de tocht mee in de geschiedenis en ontwikkeling van het landschap.

De huifkar vertrok vanaf het Archeologisch Steunpunt in Wijnaldum via Midlum en eindigde bij Hannemahuis in Harlingen. Wethouder Erik de Groot draaide aan de slinger van een misthoorn en maakte hiermee op een symbolische manier kenbaar dat de landschapsbiografie online staat.

De huifkar
De huifkar – Foto: Joachim de Ruijter

Huifkar

“Het was een geweldig om met een huifkar door het landschap van Harlingen te rijden” aldus wethouder Erik de Groot.
Gemeente Harlingen wil graag alle betrokken partijen bedanken voor hun bijdrage aan dit project. Samen hebben we een waardevolle landschapsbiografie gecreëerd die ons helpt onze omgeving beter te begrijpen en te waarderen.
U kunt de landschapsbiografie lezen op onze website www.harlingen.nl/landschapsbiografie. Wij nodigen u uit om deze te lezen en uw kennis over de geschiedenis van het landschap van Harlingen te verrijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio