9.8 C
De Bilt

Global Goals boek uitgereikt aan basisscholen Tytsjerksteradiel

TytsjerksteradielIn het kader van het vijfjarig jubileum van de Global Goals is het boek ‘Iedereen heeft een rood-roze hart’ van schrijfster Claudia Koole op 26 september overhandigd aan een aantal basisscholen. Dit gebeurde door wethouder Andries Bouwman van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Global Goals

Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat de lidstaten van de Verenigde Naties besloten om aan 17 verschillende duurzaamheidsdoelstellingen te werken, met als uiteindelijk doel: een duurzame, eerlijke en rechtvaardige wereld in 2030.

Kwaliteit in onderwijs

Tytsjerksteradiel schenkt ieder jaar aandacht aan deze bijzondere dag. Dit jaar koos de gemeente ervoor om met dit boek het vierde Global Goal uit te lichten, waarin kwaliteitsvol onderwijs centraal staat. Het kinderboek kan in de klas gebruikt worden om de kinderen op een laagdrempelige manier bekend te maken met mensenrechten, duurzame ontwikkeling en wereldburgerschap. Naast de overhandiging van het boek werd ook de Global Goals vlag gehesen.

Duurzame en rechtvaardige wereld

Bouwman ging met de kinderen in gesprek over de Global Goals en de dingen die kinderen zelf al doen om te werken aan een duurzame en rechtvaardige wereld. De kinderen van OBS de Opstap in Oentsjerk, CBS de Alpha in Ryptsjerk en Master Frankeskoalle uit Earnewâld vertelden vol enthousiasme over de stappen die zij zetten: van het opruimen van rommel op straat tot aan het scheiden van hun afval. Bouwman: ‘Het is mooi om te zien dat deze kinderen al zo bewust bezig zijn’.

Vandaag krijgen ook de overige basisscholen in Tytsjerksteradiel het boek per post toegestuurd. Meer weten over de Global Goals? Ga naar www.sdgnederland.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio