16.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Groente grabbelen met wethouder in Week van de Schooltuin

Leeuwarden – Wethouder Nathalie Kramers heeft maandag samen met de kinderen van IKC Prins Maurits in Leeuwarden met ‘groente grabbelen’ op feestelijke wijze het startsein gegeven voor de Week van de Schooltuin. In en rond hun eigen Tiny Forest gingen ze groenten grabbelen, aardappels poten en bodemdiertjes bekijken. Ook Joike de Wortel kwam langs en deed zelfs nog een dansje met de kinderen.

Eigen groente kweken

In deze speciale week leren kinderen hoe je moet zaaien en hoe planten groeien. Ze kweken hun eigen groenten en leren over gezonde voeding, natuur en biodiversiteit. Dit jaar doen ze dit onder het motto ‘Hieper de Pieper, graaf eens wat dieper!’ Voor leerlingen is er een speciaal lespakket samengesteld en ook gaan zij zelf aardappels poten. Op dinsdag 9 april is er zelfs een speciale editie van de Nationale Buitenlesdag met de pieper als stralend middelpunt.

Samen met Jong Leren Eten en IVN Natuureducatie stimuleert gemeente Leeuwarden het moestuinieren op scholen. Het sluit bovendien aan bij het beleid zoals is vastgesteld in de voedselagenda van de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio