7 C
De Bilt

Groenwerkzaamheden park en transferium voor Frisia Bergum

FeanwâldenFrisia Bergum mag de groenwerkzaamheden verrichten bij de aanleg van het park en transferium in Feanwâlden. Het bedrijf heeft deze opdracht gekregen na de aanbesteding van deze tweede fase in het project Kansen in Kernen Feanwâlden.

Groenwerkzaamheden

“Door een deel van de voormalige provinciale weg te verplaatsen, maken we ruimte voor een prachtig park in Feanwâlden. Het park legt straks de verbinding tussen het openbaar vervoersknooppunt en het dorp. Het wordt een schitterende plek om te ontmoeten, te sporten, te spelen en te vieren; een plek waar de Feanwâldsters trots op mogen zijn.” vertelt wethouder Kees Wielstra van gemeente Dantumadiel.

Transferium en park

De herinrichting van het gebied is al begonnen. De Samenwerking BV uit Esloo startte in april met de uitvoering van het infra-werk (de grond-, weg-, en waterbouw). In de loop van dit jaar stopt de extra sneltrein van Groningen–Leeuwarden in Feanwâlden. Het stationsgebied moet dan klaar zijn.

Kansen in Kernen

De aanleg van het transferium en park is onderdeel van het project Kansen in Kernen (KiK). De provincie Fryslân en de gemeenten Dantumadiel en Tytsjerksteradiel verbeteren de leefbaarheid in Damwâld, De Falom, Feanwâlden, Hurdegaryp, Burgum en Garyp. Nu de Centrale As in gebruik is genomen komt er veel minder doorgaand verkeer door deze dorpen.

Meer informatie?

Kijk op www.dantumadiel.frl/kansen-kernen-feanwalden of de Facebookpagina ‘KiK Feanwâlden’.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio