17.1 C
De Bilt

HackShield: gamen om Junior Cyber Agent te worden in gemeente Harlingen

Harlingen – Om kinderen beter te beschermen tegen online risico’s, werkt de gemeente Harlingen samen met de politie om het educatieve spel HackShield te introduceren. Kinderen brengen namelijk steeds meer tijd online door, spelend, appen en surfend op social media. Helaas zijn ze vaak onwetend over de gevaren die hierbij komen kijken.

HackShield

HackShield is een spannende online game gericht op kinderen van 8 tot en met 12 jaar. In dit spel nemen de jonge spelers het op tegen cybercriminelen en leren zij spelenderwijs over de gevaren van het internet en hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Onderwerpen zoals hacken, phishing, nepnieuws, betrouwbare links, sociale media en veilige wachtwoorden komen uitgebreid aan bod.

Meld je aan voor HackShield

Kinderen die zich willen inschrijven kunnen dit doen via de website. Tijdens de registratie kunnen ze zich aanmelden onder de gemeente Harlingen. De drie kinderen met de hoogste scores worden uitgenodigd voor een bijzondere huldiging door burgemeester Ina Sjerps en agenten uit de gemeente Harlingen. Tijdens deze ceremonie zullen zij worden uitgeroepen tot de beste Junior Cyber Agents.

Bewust worden van online veiligheid

HackShield biedt een unieke en interactieve manier om kinderen bewust te maken van online veiligheid, terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben en hun digitale vaardigheden ontwikkelen. De gemeente Harlingen is trots om deze innovatieve oplossing te ondersteunen en kijkt uit naar de deelname van veel jonge cyberhelden.

De gemeente Harlingen zet zich in voor een veilige en betrokken gemeenschap. Door samen te werken met lokale partners en innovatieve projecten zoals HackShield te ondersteunen, streven we ernaar onze inwoners te beschermen en te versterken in de digitale wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio