1.8 C
De Bilt

Himmelwikebokaal voor OBS Aasterage uit Marrum

Marrum – Op donderdag 9 november heeft wethouder Jaap Hijma van de gemeente Ferwerderadiel de Himmelwikebokaal uitgereikt aan de leerlingen van Christelijke Basisschool Aasterage uit Marrum. Van de deelnemende basisscholen in de gemeente Ferwerderadiel haalden de leerlingen van Aasterage naar verhouding het meeste zwerfvuil op: 30 kilo in totaal, wat neerkomt op een gemiddelde van 880 gram per leerling.

Tijdens de Himmelwike leren kinderen hoe schadelijk zwerfafval is voor mens en omgeving en wat ze er zelf tegen kunnen doen.

Himmelwikebokaal en speciale omgevingsprijs

Voor Christelijke Basisschool De Welle uit Burdaard was er een speciale omgevingsprijs. De kinderen van De Welle hadden behalve zwerfafval ook veel grofvuil en bouw- en sloopafval ingezameld. Om precies te zijn ging het om liefst 220 kilo ingezameld afval. Aangezien de vangst hier niet uitsluitend uit zwerfafval bestond, ontving deze school niet de Himmelwikebokaal, maar de speciale omgevingsprijs.

Foto: De Welle Burdaard

Vijf deelnemende basisscholen

Eind september hebben vijf basisscholen uit de gemeente Ferwerderadiel meegedaan aan het Himmelwikeproject. Hierbij gingen de leerlingen, voorzien van een grijper en vuilniszak, de straat op om zoveel mogelijk zwerfafval te verzamelen.

Jaarlijkse actie

Basisschoolleerlingen uit de Friese gemeenten Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Littenseradiel, Opsterland, Ooststellingwerf, Menameradiel, het Bildt, Ferwerderadiel, Leeuwarderadeel en Franekeradeel binden jaarlijks samen met Omrin de strijd aan tegen zwerfafval. Dit jaar deden in totaal meer dan 8600 kinderen mee aan de Himmelwike.

Voor meer informatie, kijk op www.himmelwike.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio