10.7 C
De Bilt

Inhaalslag onderhoud wegen in Dantumadiel

Dantumalied – De gemeente Dantumadiel maakt de komende jaren een inhaalslag op het onderhoud van de wegen in de gemeente.  In opdracht van het college van burgemeester en wethouders wordt gewerkt aan een meerjarenprogramma voor het wegenonderhoud. Door wat verder vooruit te kijken in de tijd, kan vaak werk- met-werk worden gemaakt.  Zo wordt er gekeken waar bijvoorbeeld de riolering vervangen moet gaan worden de komende jaren en waar inrichtingsvraagstukken  liggen. Door deze aanpak kan het college de kwaliteitsslag binnen de bestaande begroting realiseren.

Inhaalslag

In januari 2018 werd door de raad besloten om het kwaliteitsniveau te verhogen. Om goed zicht te hebben op de huidige kwaliteit, is in het voorjaar van 2018 het wegenareaal van gemeente geïnspecteerd.  Hieruit bleek dat veel wegen in de gemeente onder het gewenste kwaliteitsniveau zitten. Er moet daarom een inhaalslag plaatsvinden om dit niveau te behalen.

Meerjarig onderhoudsplan

In 2019 wordt eerst een meerjarig onderhoudsplan gemaakt en vastgesteld. Vervolgens wordt jaarlijks een concept onderhoudsplan voorgelegd aan de dorpsbelangen, zodat zij de ruimte krijgen om eigen lokale prioriteiten en problematiek te benadrukken. Daarna zal het college het jaarlijkse uitvoeringsplan vaststellen. Op de nieuwe website van de gemeente Dantumadiel worden in 2019 de actuele werkzaamheden overzichtelijk in beeld gebracht voor inwoners en gebruikers. Wethouder Kees Wielstra: “de openbare ruimte is het visitekaartje van de gemeente. We willen dat het in onze gemeente netjes, schoon en veilig is. Dankzij deze inhaalslag liggen onze wegen er over een tijdje weer keurig bij”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio