8.8 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Kerstbomeninzameling Noardeast-Fryslân en Dantumadiel 2022

In de eerste week van januari 2022 staat de inzameling van kerstbomen in de gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel op het programma. De inzameling vindt traditiegetrouw plaats met de hulp van de plaatselijke belangen en vele inwoners. Door corona is de inzameling dit jaar net als vorig jaar verspreid over meerdere dagen.

Inzameling door de jeugd gaat niet door

De inzamelingswijze waarbij jeugd de kerstbomen huis-aan-huis inzamelt en hiervoor een lootje en waardebon ontvangt gaat helaas niet door. We willen het risico op verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk beperken.

Poster Kerstbomen: Gemeente Noard East Fryslan

Inwoners kunnen de kerstboom tussen 3 en 6 januari naar de inzamelplek brengen

We vragen inwoners de kerstboom zelf vanaf 3 tot uiterlijk 6 januari naar één van de aangegeven locaties te brengen. Op vrijdag 7 januari haalt de gemeente de bomen op vanaf de inzamelplaatsen. De gemeente zorgt voor een verantwoorde verwerking van de kerstbomen.

Als inwoners niet in de gelegenheid zijn om de boom op de aangegeven data naar de inzamelplek te brengen, dan kan de kerstboom ook naar de milieustraat gebracht worden. Daarnaast kan de kerstboom, al dan niet door de boom eerst te verkleinen, worden aangeboden in de GFT container.

Eind december worden de locaties bekendgemaakt

Sommige locaties zijn anders in verband met de inzameling op meerdere dagen. De inzamellocaties in de dorpen en wijken worden eind december bekendgemaakt via de gemeentelijke pagina in de huis aan huis krant, via de websites en social media van de gemeenten.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio