13.5 C
De Bilt

Kerstbomeninzameling 2023 gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel

Op zaterdag 7 januari 2023 van 10.00 – 12.00 uur is de kerstbomenactie in de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. Oude kerstbomen kunnen ingeleverd worden op een locatie in de buurt. De locaties staan op de website van de gemeente, in de digitale ôffalkalinder en in de gemeentepagina in de krant.

De meeste dorpen en wijken in de gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel doen mee. Alle dorpsbelangen hebben bericht gekregen. In de deelnemende dorpen/ wijken staan vrijwilligers klaar om de kerstbomen in ontvangst te nemen. In ruil voor iedere ingeleverde boom is er een lootje en een waardebon met de waarde van € 0,50.

Oproep voor de jeugd om kerstbomen in te zamelen

In veel dorpen en  wijken is de jeugd actief om huis aan huis kerstbomen in te zamelen. We stimuleren dit van harte. Op deze manier kunnen de jongeren meerdere lootjes/waardebonnen verzamelen.

Er zijn ook inzamellocaties zonder vrijwilligers

Niet alle dorpen doen mee aan de actie. U kunt daar wel uw boom inleveren op het inleverpunt, maar ontvangt geen lootje/waardebon. In de lijst staat welke locaties dit betreft.

Waardebonnen, lootjes, trekking en prijsuitreiking

De waardebonnen kunnen tot 1 februari 2023 worden ingeleverd bij de top1toys in Ferwert en Kollum, de Blokker in Kollum en Dokkum en de Intertoys in Dokkum. Aan elke waardebon zit een lotnummer vast, bewaar deze goed. Per deelnemend dorp/wijk wordt een prijs van € 25,- verloot. Op donderdag 18 januari 2023 wordt bekendgemaakt op welke lootjes de prijzen zijn gevallen.

De uitslag wordt bekendgemaakt via de gemeentepagina in de krant en op Facebook. De prijsuitreiking is op woensdag 1 februari 2023 om 16.00 uur in Damwâld voor gemeente Dantumadiel en in Dokkum voor de gemeente Noardeast-Fryslân.

Kunt of wilt u niet meedoen met de kerstbomenactie?

Dan kunt u uw boom inleveren bij de milieustraat of in stukken in uw groene container aanbieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio