17.7 C
De Bilt

Laatste bruggen Middelseefeart worden geplaatst

Op dinsdag 16 april heeft wethouder Hein de Haan het eerste brugdeel van de meeste noordelijke brug over de Middelseefeart in Leeuwarden geplaatst. Samen met Steven Jansma, directeur van aannemer Knipscheer Infrastructuur B.V. bevestigde hij de hijsogen aan het brugdeel zodat deze daarna op de plek gehesen kon worden.

Deze brug herstelt straks de loop-en fietsroute in de Boksumerdyk. In totaal komen er over de Middelseefeart 11 bruggen. Aannemer Knipscheer Infrastructuur B.V. bouwt er in totaal 5. Bijzonder aan deze brug is dat deze in de ‘fabriek’ in Almere is gemaakt in plaats van ter plaatse in de klei van Midddelsee.

De brug is gemaakt uit twee delen, omdat deze in een geheel te groot is. En te zwaar is om over de weg te vervoeren. Eén deel van de brug weegt al 55 ton. Dat is vergelijkbaar is met 5 stadsbussen.

Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel – Foto: gemeente Leeuwarden – Piet Douma

Middelseefeart

De Middelseefeart is dé waterverbinding door Middelsee. Het verbindt straks Het Van Harinxmakanaal met De Zuidlanden en verder. De verbinding begint bij de haven van Middelsee. Deze ligt aan de staande mast route. Vanaf deze eerste brug gaat de route over in de sloepenroute.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio