6.4 C
De Bilt

Leerwerkloket Noordoost-Fryslân biedt hulp bij leer- of ontwikkelvragen

Met de ontvangen subsidie van 1,4 miljoen kan een grote stap worden gezet naar het bouwen van een toegankelijk loket voor iedereen die leer- of ontwikkelvraag heeft in de regio Noordoost-Fryslân. Dit is niet alleen voor het individu maar zeker ook voor werkgevers die hun medewerkers willen laten ontwikkelen en groeien.

Leerwerkloket

In het Leerwerkloket NOF wordt het verschil gemaakt door de tijd te nemen voor ieder individu. Voor persoonlijk, gericht advies voor iedereen met een leer- of ontwikkelvraag: individuele inwoners, werkenden, werkzoekenden en werkgevers. Met een team van enthousiaste adviseurs wordt de komende periode gebouwd aan dit loket, in eerste instantie vanuit Dokkum.

Actief contact leggen

Er wordt actief contact gezocht met ondernemers uit de regio om zo gericht aan te kunnen sluiten op hun behoeften en wensen. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor werkenden, werkzoekenden, jongeren en ZZP-ers om ontwikkelgericht aan de slag te gaan met opleiden, ontwikkelen, loopbaan en het valideren van ervaring.

Samenwerkingsverband

Het Leerwerkloket is een samenwerking van ROC Friese Poort, ROC Friesland College, Nordwin College, Fryslân Werkt!, Dokwurk, UWV, Scholingsalliantie Noord, VNO-NCW, Libereaux en de gemeenten Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytjerksteradiel. Bij het Leerwerkloket kunnen werkgevers, werkzoekenden, ondernemers en jongeren in Noordoost-Fryslân terecht voor de volgende stap in persoonlijke ontwikkeling. 

Het Leerwerkloket NOF is een initiatief van de gemeente Noardeast-Fryslân. De ontvangen subsidie is in het kader van de Versnellingsagenda/Regiodeal. 

Ondersteunen bij effectief leven lang ontwikkelen

Christien Jasper, initiatiefnemer/beleidsadviseur bij de gemeente Noardeast-Fryslân en Raymond Steenkamp, kwartiermaker: “Vanuit de visie ‘iedereen ondersteunen bij een effectief leven lang ontwikkelen’ gaan we actief aan de slag met en voor de regio. Door het bieden van maatwerk en individuele begeleiding gaan we ervoor zorgen dat er meer geschoolde en gemotiveerde mensen beschikbaar komen voor de topregio Noordoost-Fryslân.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio