15 C
De Bilt

Leeuwarden Visitor Center vrijdag officieel geopend

Leeuwarden – Op vrijdag 16 juli opent het Leeuwarden Visitor Center officieel zijn deuren. Na een succesvolle opstartperiode in de eerste weken van juli is het tijd voor een kleine feestelijke opening. Ondernemers, bezoekers en andere nieuwsgierige Leeuwarders zijn, net als de pers, van harte welkom om 13.00 uur. Bij de opening zullen wethouder Bert Wassink van toerisme en Klaas Arie Beks, voorzitter van de VVV, de voorganger van het Visitor Center, een korte toespraak houden.

Gastvrije ontvangst

Het Visitor Center is hét fysieke ontvangstpunt voor alle toeristen: lokaal, nationaal en internationaal. Er ligt een breed aanbod klaar van onder meer fiets- en wandelroutes, stadsplattegronden en gratis foldermateriaal van culturele instellingen in de stad. De medewerkers verstrekken up-to-date toeristische en recreatieve informatie aan onze toeristen, zowel aan de balie en per mail als via social media en de telefoon. De toerist krijgt op maat gemaakte tips over de leukste locaties, evenementen en activiteiten in de stad, maar wordt ook gewezen ook op de mogelijkheden in de regio.

Locatie en openingstijden

Het Leeuwarden Visitor Center is te vinden aan het Zaailand 123 (in het voormalig pand van de Free Record Shop) en is iedere dag geopend. Op maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur (tijdens koopavond op donderdag tot 21.00), en op zondag van 11:00 tot 18:00 uur.

Corona

Bij deze gebeurtenis zijn net als overal elders de geldende coronamaatregelen van kracht. Houd daarom minstens anderhalve meter afstand van elkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio