20.8 C
De Bilt

Leeuwarden wil azc/regionale opvanglocatie bouwen op terrein Tuincentrum Tuin!

De gemeente Leeuwarden is voornemens om op verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) medewerking te verlenen aan de realisatie van een azc/regionale opvanglocatie aan de Mr. P.J. Troelstraweg 165a in Leeuwarden.

Locatie voor 450 vluchtelingen in Leeuwarden

Asielzoekers met een grote kans op een verblijfsvergunning worden opgevangen op een plaats waar de mogelijkheden op integratie, scholing en werk het grootst zijn. Dit zijn in de noordelijke provincies de hoofdsteden. Het COA heeft daarom in samenwerking met de gemeente Leeuwarden gezocht naar een locatie waar 450 opvangplekken gevestigd kunnen worden.

Mogelijkheden op locatie Tuincentrum Tuin!

Het COA ziet, in samenwerking met projectontwikkelaar Zwanenburg, mogelijkheden voor de locatie waar nu nog tuincentrum Tuin! aan de Mr. P.J. Troelstraweg 165a is gevestigd. Onlangs heeft de eigenaar van dit tuincentrum bekend gemaakt in het najaar de deuren te sluiten. Het COA heeft een verzoek tot ontwikkeling ingediend bij de gemeente Leeuwarden. Vandaag heeft het college van b. en w. een voorgenomen besluit genomen om mee te werken aan dit verzoek.

Wat voor opvang gaat het om?

Het plan is gebaseerd op permanente woningen. Daarnaast worden er algemene verblijfsruimten en kantoren voor personeel gebouwd. Ook zal er speelgelegenheid en andere buitenruimte worden gerealiseerd. De locatie moet ruimte bieden aan 450 asielzoekers.

Het plan bestaat uit 72 woningen. Het COA gaat 45 woningen gebruiken. De andere woningen worden in overleg met de projectontwikkelaar ingezet voor andere doelgroepen huurders.

Op woensdag 6 juli gaat het college van b. en w. in gesprek met de gemeenteraad over deze ontwikkelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio